Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk
21-10-2016
Започнува третото издание на натпреварот за најдобра хорор фотографија „Sinister Days“. Овој натпревар е нашиот скромен придонес кон поттикнувањето на творењето во овој жанр, како...
Pixel.mk
10-08-2016
Урбан фотограф од Ротердам успеал да долови парче од историјата кое избледува во заборав - возот што некогаш бил дефиниција за луксуз.
Pixel.mk
21-07-2016
Флаер за магична летна детска престава на вистинско (не вирутелно, замислете) игралиште. За 20 денари публиката добила претстава, пуканки и чаша сок...
Pixel.mk
27-06-2016
Пред само 70 години, во жижата на Втората светска војна, десетици илјади бегалци одеа по истиот пат по кој сега чекорат оние што бегаат од сирискиот...
Pixel.mk
07-04-2016
Една година откако беше окупиран од ИСИС, сирискиот град Палмира неодамна беше повторно заземен од сириските сили со помош на руски воздушни напади.
Pixel.mk
14-03-2016
Канаѓанката Андреа Рид е мајстор кога станува збор за шминкање на усни. И тоа не класична шминка, туку ремек дела.