Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Запуштениот сјај на Ориент Експрес

Урбан фотограф од Ротердам успеал да долови парче од историјата кое избледува во заборав - возот што некогаш бил дефиниција за луксуз.

Orient Express бил пуштен во 1883-та година од Compagnie Internationale des Wagons-Lits, а денес има само уште неколку во светот.

Еден бил пренаменет како хотелски апартмани, а вториот кој може да го видите на фотографиите подолу, е недопрен од последното патување во 2009-та година и се наоѓа во Белгија.

„Кога влегувам во напуштено место, се чувствувам како да сум влегол во временска машина. Се обидувам да ги почувствувам емоциите на минатото, и токму тоа сакам да го прикажам во моите фотографии“, изјавил холандскиот фотограф познат под уметничкото име Брајан.

Објавено во уметност | 10.08.2016 - 10:01
Тагови:

Лајкнете не на Facebook

” Некои луѓе никогаш не полудуваат. Колку ли им се ужасни животите. „

Чарлс Буковски