Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk
21-10-2016
Започнува третото издание на натпреварот за најдобра хорор фотографија „Sinister Days“. Овој натпревар е нашиот скромен придонес кон поттикнувањето на творењето во овој жанр, како...
Pixel.mk
08-03-2016
Фото проект на холандскиот фотограф Валерио Винченцо кој го прикажува контрастот меѓу моменталната ситуација на границите каде што поминуваат...
Pixel.mk
18-02-2016
Фриленс фотограф ја направи најдобрата фотографија на годината според World Press Photo of the Year, победувајќи во конкуренција од повеќе од 80...
Pixel.mk
01-02-2016
Адаптацијата „Кум“, која Френсис Форд Копола ја донесе на филмското платно во 1972-рата година, се смета за еден од најкултните филмови што некогаш...
Pixel.mk
01-02-2016
На 30 јануари со почеток во 20:00ч во центарот Јавна соба се отвори изложбата „Деновите на Тетрис“, исклучително интимно гледиште на еден светски...
Pixel.mk
17-12-2015
Никој не сака чекање во редици, ама кога станува збор за Star Wars, се прави исклучок. Ова важеше и за фановите кои едвај чекаа да ја гледаат...