Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Балет на улиците на Куба

Фотографот Омар Роблес ја доловува балетската уметност на обичните улици низ Куба.

Фотографот Омар Роблес има повеќе од 135.000 следбеници на Инстаграм и тоа не изненадува бидејќи неговиот најнов серијал фотографии во кој ги документира балерините и балетаните на улиците на Куба е навистина величествен.

„Кубанските балерини и балетани се едни од најдобрите во светот“, напиша Роблес на неговиот блог.

„Тоа можеби е така поради движењата и ритамот што течат во нивната афро-карипска крв, но најверојатно се должи на учењето од руската школа што е дел од нивното наследство.“

Објавено во | 22.04.2016 - 15:56
Тагови:

Лајкнете не на Facebook