Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk

Александра Христов

Сите ме викаат Сандра, а јас си се нарекувам „визуелен ученик“ бидејќи запловив во визуелните води од фотографија до секаков вид на дизајн.

Првиот дигитален фото-апарат си го заработив сама со макотрпна летна работа во ресторан во 2006-та и оттогаш ми е верен сопатник на настани низ Скопје и сите патувања на кои одам во секоја можна прилика. Се трудам да помагам со фото-водилки и совети на мојот блог за патувања (moitepatuvanja.blogspot.com).

Бидејќи имам слаба меморија, се трудам секој детаљ и приказна да го фатам во кадар, за потоа да се присетам на целиот момент и да го доживеам повторно. Сакам чисти монохроматски минималистички сцени исто толку колку и колоритни хаоси, па не можам да си најдам крај во стилот, во секој албум има разлика во атмосферата во зависност од тоа како сум го доживеала местото.

Бидејќи телефонот е почесто со мене отколку апаратот, огромен обожавател сум на инстаграм за доловување на убавите моменти од „обичното“ секојдневие.