Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk

Горан Анастасовски

Јас сум слободен фотограф од Македонија, а со фотографија се занимавам повеќе од 12 години. Претежно сум заинтересиран и фасциниран од дивите животни (кои иако ги сликам во зоолошка градина, се трудам да изгледаат како да се наоѓаат во природната средина) и природата.

Редовен посетител сум на зоолошките градини и се трудам преку моите фотографии да го пренесам карактерот на дивите животни.

Досега моите фотографии биле објавени на National Geographic, The blog is mine, руски Telegraf, Yahoo, Digital camera world Magazine и на многу други веб портали од цел свет.