Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk

Јане Наумоски

Се викам Јане, триесетгодишен охриѓанец во Скопје. Професионално, дизајнирам веб сајтови и апликации за Android и iOS; ентузијастички, фотографирам. И двете - и професијата и пасијата - секојдневно ме исправаат пред креативни предизвици. И двете ги обожавам. 

Првите фотографии ги направив како „детишче“ -  Охридско Езеро во разни часови од денот и метео (не)прилики, домашни миленичиња во смешни „спиечки“ позиции... Со тек на време, моето детско хоби, малку неочекувано, созреа во вистинска пасија - ме зграпчи и ми покажа дека, да се набљудува и доживува светот низ објективот е неверојатно добра авантура. Од толку многу може да се направи одлична фотка, но претпочитам да фотографирам портрети и дела на природата (океј, и храна :)).

На Revoshot.com блогирам за фотографија. Таму ги споделувам и своите фотки, но и делата на други фотографи, во коишто наоѓам инспирација и поттик за усовршување.