Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk

Огнен Бојковски

Преку фотографијата успевам да се изразам и да покажам како јас го доживувам светот околу мене. Фотографијата е важен дел од мојот живот. Со фотографијата започнав околу 2007 година како хоби и потоа границата помеѓу хобито и професионалната фотографија избледе. Моментално работам како графички дизајнер. Во почетоците почнав со сликање на се околу мене но најмногу ме интересираше макро фотографијата. Со текот на времето ги поминав сите правци, но најмногу ме привлече лендскејпот и травел фотографијата, бидејќи сакам да откривам нови места. Сакам да ја сликам природата бидејќи често се менува и тешко е да се долови нејзината убавина. Предизвик ми е да сликам во непогодни временски услови и тешко достапни места, во кој другите најчесто не би отишле.

 

Се надевам ќе ви се допадне мојата приказна низ фотографиите.