Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk

Rilind Hoxha

Истражување на природата и патување по светот беа моите главни грижи и мисли како дете, и секогаш наоѓав начин да го направам тоа. Решив да направам дневник на моите експедиции, но не да биде обичен, тој е всушност исполнет со фотографии. Ги фотографирам  местата  што ги посетувам и моментите во кои  уживам веќе 5 години, и секогаш привлечен од желбата да бидам подобар и поуспешен во мојата опсесија наречена Фотографија. Експериментирање со различни  техники за да најдам најдобар начин да ги отсликам  нештата што ги гледам е најтешкиот предизвик низ кој поминувам. Иако се приближувам кон целта, имам уште работа. Сепак учење на нови нешта е тековен процес кој никогаш не завршува. Едно од најдобрите нешта што може да го споделам со вас пријатели и љубители на фотографијатае дека со добро светло секогаш ќе се направи најдобрата слика. Затоа никогаш не престанувајте да ја  "следите светлината, но  бидете сигурни да ја доловите на најдобар можен начин.