Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Seat Ateca: Теренецот на Шпанците за првпат во акција

Шпанската марка на Volkswagen е толку горда на теренецот Ateca, што пушти еден од своите водечки инженери прв да го „тестира“ моделот штотуку излезен од фабрика. Околу субјективноста нема простор за критика.

Секој следен момент околу првиот теренец на Seat ќе биде историски момент. Шпанците имаат причина да се гордеат што конечно имаат модел за растечкиот и исплатлив сегмент на спортски теренци и ја користат секоја пригода да ја пренесат истата до јавноста. 

Seat Ateca првпат излезе надвор од фабричкиот круг во Марторел и снимателите го документираа сиот тој „спектакл“. 

Зад воланот е Томас Шауер, еден од главните инженери во Seat, во улога на Џереми Кларксон под дебела доза на валиум. Иронијата на страна, ова е сепак историски важен момент, за Ateca премиерно да се погледне во возење.

Преземено од Automedia.mk.

Тагови:
08.04.2016 - 15:18

Лајкнете не на Facebook