Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Рио 2016 - шест месеци подоцна

Проклетството на Олимписките игри не е ништо ново, а само повторно доби на популарност минатото лето пред ОИ во Рио кога се појавија слики од запуштените олимписки борилишта во Атина и нејзината околина.

По тие фотографии од Атина беа објавени уште неколку галерии со слична содржина, само збогатени со нови документирани олимписки објекти во распаѓање од дел од останатите летни и зимски олимписки игри.

Тема која од организацискиот одбор на ОИ 2016 истакнуваа дека ќе ја избегнат со пренамена на олимпиското село и објектите во Рио де Жанеиро во објекти кои им се нужно потребни на локалното население.

Денеска, пола година по ОИ во Рио од тоа нема ништо, нешто за што зборува и видеото подолу во кое јасно се гледа дека Рио 2016 е само последното поглавје од олимпиското проклетство и уште еден атрибут на сите кои сметаат дека одржувањето на овој спортски настан е преголем и неоправдан трошок.

Тагови:
16.02.2017 - 10:50

Лајкнете не на Facebook