Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Во Европа има повеќе од 1 милион мигранти

Во понеделникот во Грција пристигнаа неколку илјади мигранти и бегалци, и со тоа придонесоа за најголемиот бран на бегалци по Втората светска војна.

Сега во Европа има повеќе од 1 милион мигранти кои дошле на „нерегуларен начин“ во 2015-та година, правејќи ја оваа миграција најголемата од Втората светска војна па наваму.

Цифрата на бегалци четирикратно се зголеми во однос на лани, велат статистиките на Меѓународната организација за миграција.

Поголемиот дел од мигрантите (816 илјади) во Грција пристигнале преку море, а повеќето биле од Сирија, Авганистан и Ирак.

Агенцијата исто така изјави дека 3.695 лица се удавиле додека се обидувале да стигнат на копно или се исчезнати, објави БиБиСи.

Објавено во свет | 22.12.2015 - 15:42
Тагови:

Лајкнете не на Facebook

” Прво мора неколку пати да умреш, за навистина да живееш. „

Чарлс Буковски