Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Квин и Мајкл Џексон, дуетот што конечно се остварува

Необјавена песна од Мајкл Џексон и Квин ќе се најде на новиот албум на бендот насловен „Queen Forever“, кој ќе излезе во ноември.

Џексон и фронтменот на Квин, Фреди Меркјури ги снимиле вокалите во 1983-та но дуетот со наслов „There Must Be More to Life Than This“ никогаш не бил довршен - се досега.

Оригиналната верзија во која го нема Џексон, се појавила на соло албумот на Фреди во 1985-та година, а три децении подоцна, продуцентот Вилијам Орбит го завршил дуетот.

Според Орбит, вокалот на Џексон придонесува за емотивниот квалитет на дуетот.

There must be more to life than killing, a better way for us to survive“, пее Меркјури. „What good is life, in the end we all must die. There must be more to life than this“.

Додека го чекате дуетот да излезе, бујрум оригиналот од Меркјури:

Објавено во музика | 20.09.2014 - 15:45
Тагови:

Лајкнете не на Facebook

” Зад секој успешен маж стои жена што превртува со очите. „

Џим Кери