Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk
13-12-2016
Еден од најпродаваните современи македонски автори, Коста Петров, оваа среда, 14 декември, во 19 часот во „Дистрикт бар“ во „Скопје Мериот хотел“, ќе ја промовира својата четврта...
Pixel.mk
13-10-2016
75-годишната рок легенда ја прими нобеловата награда за литература за „создавање на нови поетски изразувања во рамките на големата американска...
Pixel.mk
19-05-2016
Харуки Мураками е еден од најчитаните и најпопуларните писатели во светот. Веројатноста да сретнете некој кој ја нема прочитано Норвешка шума, или ...
Pixel.mk
11-04-2016
Во опуштената атмосфера на едно од најоригиналните места во градот - Speakeasy, се случи промоција на книгата „Исповеди на еден Психотичен Ум“, книга...
Pixel.mk
01-04-2016
Почна како серијал раскази, продолжува како роман! Литературното првенче на Владимир Ристевски со наслов „Исповеди на еден Психотичен Ум“ конечно ќе...
Pixel.mk
03-03-2016
Еден од најголемите писатели на 20-тиот век, Е.Е. Камингс беше вистински мајстор со зборовите, интерпункцијата и просторот на страницата. Најдобар...