Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

FWSK AW'16/17 во полн сјај во хотел Мериот

Во центарот на Скопје, во хотел Мериот, вчера започна 14-тиот Fashion Weekend Skopje за претстојната AW'16/17 сезона. Настанот ќе трае до 1-ви ноември, а еве што се случуваше вчера.

Веќе етаблираниот моден викенд и оваа сезона не потфрли и ни понуди повеќе одлични ревии и колекции од истакнати македонски дизајнери. Отворањето беше резервирано за Јована Филиповиќ, која понуди модели што сигурно ќе бидат едни од најексплоатираните оваа сезона, со инспирација од италијанското кинематографско достигнување La Grande Belleza на Паоло Сорентино. Спој на хедонистички, декадентен и модерен тренд со доза на носталгија по едно подзаборавено време на гламур.

По неа, по пистата зачекорија моделите на PAPAZ, поддржани од Министерството за култура на РМ и Securicom.

 

SIGMA Jewelry беа следни и го поставија трендот за накит во претстојната сезона.

Првиот ден беше затворен со ревијата на Филип Тренчовски.

И секако, се гледаме и вечер.

ФОТО: Миладин Паповиќ

Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Објавено во мода и убавина | 31.10.2016 - 10:17
Тагови:

Лајкнете не на Facebook

” Црна мачка што ти го пресекува патот значи дека животното оди некаде. „

Гручо Маркс