Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Студентите na Лидија Георгиева го отворија вториот ден на Моден викенд Скопје

Како да создадеш ревија што ќе се памети? Со балетска точка снимана со дрон! А тоа најдобро го покажаа студентите од Технолошко-металуршкиот факултет во Скопје под водство на професорката Лидија Георгиева.

Студентите од насоката за Дизајн и текстилно инженерство во соработка со студентите од катедрата за Прехранбена технологија и биотехнологија ни претставија вистински спектакл на вториот ден од Модниот викенд скопје во хотел Мериот.

Целата ревија беше резултат на напредно и креативно размислување што секако им остави впечаток на сите присутни.

Дел од креативните приказни што ни беа сервирани беше и ревијата на Дејан Тодоровиќ кој по втор пат доаѓа на Моден викенд Скопје и ни ја претстави колекцијата  “Look@me, наменета за силните жени.

Најмногу се зборуваше за капутите, модели што им одговараат токму на оние жени што го одземаат здивот на сите околу нив.

Пофалба и за изборот на бои, кои освен класичната црна, ни нудат и опции за малку пошарена зима.

Креаторката Флора Елези пак, се претстави со топла есенска колекција со златни и сребрени нијанси и исто толку маркантни материјали.

Акцент и беше ставен на сензуалната, но и нежната страна на жената.

ФОТО: Миладин Паповиќ

Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Објавено во мода и убавина | 01.11.2016 - 17:35
Тагови:

Лајкнете не на Facebook