Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Жар-птиците на Ирина Тошева го затворија модниот викенд

Еден нејзин пердув може да осветли и спаси цел град. Таа е благослов, но може да донесе и несреќа на оној кој ќе ја фати. Жар-птицата живее во приказните од словенскиот фолклор, а нејзината потрага е пресликана во новата колекција есен/зима ‘16/’17 на Ирина Тошева. 

 Сите имаме по некоја „своја“ жар-птица. Ќе успеете ли да ја фатите? Ќе ја заробите или ќе ја пуштите слободно да лета? Ова е јубилејно, десетто претставување на Ирина Тошева на Моден викенд Скопје.

„Кога по десетти пат телото само ви игра пред да тргне првиот модел, знаете дека правите нешто вистинско.“ – изјави екслузивно за Пиксел Ирина Тошева токму пред почетокот на нејзината ревија.

Она што ревијата на Тошева ја издвои беше атмосфетата на прославување што се преслика и на сцената. Моделите на пистата вистински се забавуваа, наздравуваа и ги презентираа модните креации во реален контекст на коктел забава.

Важно е да се напомене дека ова е 10-ти јубилеен настап на Тошева и 10-ти пат како се воодушевуваме на нејзиниот креативен ум и весели креации.

Игривоста на целата презентација беше само дополнителен плус во оставањето позитивен впечаток, и нешто што и онака го очекувавме од оригиналната дизајнерка.

Неспорно е да се каже дека и ова издание на Модниот викенд Скопје имаше одлична завршница.

Во очекување сме и на новиот едиторијал за колекцијата кој треба да се појави до крајот на ноември.

Фото: Миладин Паповиќ

Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Pixel.mk
Објавено во мода и убавина | 02.11.2016 - 11:59
Тагови:

Лајкнете не на Facebook