Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип
Pixel.mk
23-02-2017
Вчера, НАСА излезе со големо соопштение за 7 нови егзопланети на растојание од 40 светлосни години оттука. Како би изгледала прошетка по површината на една од тие планети?
Pixel.mk
08-02-2017
Денес, со почеток од 20:00 часот во Музеј на град Скопје, „Скопското астрономско друштво“ ќе ја отвори изложбата на астро-фотографии насловена „...
Pixel.mk
21-12-2016
Илон Маск, основачот на SpaceX не е познат како многу емотивен тип. Кога се појавува во јавност има прилично опуштено однесување, но таа смирена...
Pixel.mk
10-11-2016
Кристин Корбет Моран била на Антарктикот кога ја примила веста - НАСА сакала интервју со неа лично, за следната класа астронаути. Поточно, оние што...
Pixel.mk
28-09-2016
„Ова ќе биде неверојатна авантура. Животот треба да биде повеќе од решавање проблеми секој ден. Треба да се разбудиш и да бидеш инспириран“, изјавил...
Pixel.mk
22-09-2016
Агенцијата Роскосмос почна со експериментални симулации на условите во кои би требало да се најдат првите руски космонаути на месечината. Рускиот...