Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Про-Трамп пропагандата што потекнува од македонски сајтови

„Новински“ сајтови кои се појавија на интернет со очигледно лажна пропаганда чија цел е да се примамат неодлучните гласачи кон Доналд Трамп имаат интересно потекло. Од Македонија.

Пред прелиминарните избори во Висконсин, на пример, поддржувачите на Трамп споделувале „вистински“ вести за измами при електронско гласање каде што од Доналд Трамп името се менувало во Тед Круз.

Оваа конкретна кромид статија се појавила на UnitedMediaPublishing.com, и била споделена на сите социјални медиуми. Истата приказна била споделувана од други про-Трамп веб сајтови кои исто така станале вирални на социјалните мрежи.

Анализа изготвена од Џон Даниелс, главниот уредник на Tavernkeepers.com oткрила дека овие пропагандни сајтови се појавиле во последниве неколку месеци во Македонија. Меѓу сајтовите се вбројуваат:

Usanewsflash.com

365usanews.com

worldnewspolitics.com

Usapoliticsonline.com

worldpoliticus.com

USAdailypolitics.com

Освен очигледно лажните статии како онаа за измамата со електронското гласање само ги намалиле новинарските стандарди на некогаш доверливите конзервативни портали.

Ама Македонијо...зошто?

Објавено во разно | 07.04.2016 - 11:33
Тагови:

Лајкнете не на Facebook

” Некои луѓе никогаш не полудуваат. Колку ли им се ужасни животите. „

Чарлс Буковски