Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Да му помогнеме на Алексеј!

Алексеј е на возраст од скоро 6 години и боледува од ретка болест -Прогресивна мускулна дистрофија (Distrophio musculorum progresiva DMD), која предизвикува изумирање на мускулните влакна.


Медицинскиот центар за матични клетки (ВУ) во Пекинговозможува лекување на оваа тешка болест, но двонеделниот третман за операција, имплантација на матични клетки, физиотерапија, медицински услуги, пат, сместување и останати трошоци чини 30,000 долари.

Бидејќи семејството не е во можност да го финансира лекувањето, апелираме до сите сограѓани да помогнат во обезбедување на потребните средства, доколку се во можност.

Можете да донирате со повик на телефонските броеви143-115 (Телеком), 143-461 (VIP, ONE), или преку жиро сметка во НЛБ Тутунска банка 210-7000 00 6394-63, со цел на дознака – ДОНАЦИЈА. 

Објавено во здравје | 27.07.2017 - 14:54
Тагови:

Лајкнете не на Facebook

” Зад секој успешен маж стои жена што превртува со очите. „

Џим Кери