Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Дали јаболкото навистина е суперовошје за здравје?

Овошјето и зеленчукот се важни елементи на здравата исхрана, но јаболкото отсекогаш се истакнувало како столб на здравјето и убавината.

Јаболкото содржи витамини, растителни влакна и здрави шеќери, но тоа е случај со повеќето овојша и зеленчуци. Што е она што го прави овошјето заштитник на нашето здравје и за него важи изреката An apple a day keeps the doctor away? Трејс од DNews ги има сите одговори:

Објавено во здравје | 20.04.2015 - 14:02
Тагови:

Лајкнете не на Facebook

” Прво мора неколку пати да умреш, за навистина да живееш. „

Чарлс Буковски