Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Јумеихо терапија, микс од три техники на Далечниот Исток

Јумеихо терапијата или масажа, всушност се состои од три техники, кои заедно во еден третман, секогаш резултираат со позитивни исходи. 

Тоа се:
- Mасажа

- Aкупресура

- Рачна терапија

За време на масажата мускулите на телото се опуштени, со што се подобрува циркулацијата на крв и лимфа, како и самиот метаболизам. Со стимулации на акупресурните точки се ослободуваат „блокадите“ на енергија во телото.

Со рачната терапија, се враќаат зглобовите во нивната природна положба. Јумеихо масажата трае од 45 до 60 минути. Професионалните Јумеихо масажери, ја применуваат на целото тело, а не само на дел од телото.

Целиот процес се одвива во лежечка состојба на гумена подлога, додека пациентот е облечен во комфорна облека.


Има околу стотина методи и зафати кои се применуваат во оваа масажа, во зависност од болките и проблемите на пациентите. Јумеихо масажата опфаќа третирање на поголем број дисфункции и пореметувања во анатомијата на телото. Исклучително помага за зглобови, реума, мускулни 
проблеми, болки во рбетот, локомоторни болести, главоболки и многу други.

Кај нас, најпознат центар за Јумеихо терапија е Gojo Dojo.

Објавено во здравје | 23.05.2017 - 11:04
Тагови:

Лајкнете не на Facebook