Search form

ВРЕМЕНСКА
ПРОГНОЗА
 • Скопје
 • Битола
 • Охрид
 • Струга
 • Куманово
 • Тетово
 • Гостивар
 • Велес
 • Штип
 • Прилеп
 • Струмица
 • Гевгелија
 • Крива Паланка
 • Дебар
 • Неготино
 • Кавадарци
 • Берово
 • Виница
 • Радовиш
 • Валандово
 • Делчево
 • Кочани
 • Пробиштип

Кучињата ги бираме според нашиот карактер

А освен што ги бираме нашите четириножни придружници според карактерот, неретко се случува да ги бираме и според сопствениот физички изглед. 

Најдруштвените луѓе бираат булдози и ловечки кучиња. Оние со богата фантазија пак, бираат мали кучиња како пудлици или италијански `ртови.

Луѓето најчесто бираат кучиња и според нивниот физички изглед - на пример, оние со долга коса бираат кучиња со долги уши.

Нормално, најдобро е да се избере куче според хобијата и начинот на живот. Добри кучиња за луѓе што сакаат активности во природа се доберманите и австралиските овчари.

Ако имате проблеми со лошо расположение или депресија, можеби би можел да ви помогне сладок миленик како мопс или шиба ину.

Во случај да имате проблеми со спиењето, може да земете куче кое обожава да се гали, како `рт или овчар. Некои кучиња се подобри со деца - како бигловите и боксерите.

А ако барате куче што ќе ве сака - секое куче е за вас.

Објавено во животни | 30.05.2016 - 09:56
Тагови:

Лајкнете не на Facebook